Vad Kul!

Vad kul att just Du hittade hit! Tveka inte på att kommentera, reagera, tyck till och interagera! Jag ser fram emot att höra av dig!


måndag 3 februari 2014

Det ska börjas i tid

Det så viktiga lärandet startar så klart i förskolan. Jag är otroligt imponerad av den verksamhet som bedrivs på våra förskolor runt om i landet och inte minst på "min" egen. Personalen genomför med höga målsättningar olika projekt/teman, de vistas utomhus med barnen och utmanar dem i utomhusaktiviteter och lek, de utforskar naturen och genomför äventyr, de går till biblioteket och uppmuntrar läsandet och nyfikenheten för böcker och en massa mer, dagligen. För oss givna saker så som påklädning, hygien och mat görs till pedagogiska utmaningar och ett lärande sker hela tiden. Strålande!

Det är också viktigt att följa upp och tidigt sätta in eventuella insatser. Dock ska det påpekas att den bästa kompetensen besitter oftast personalen själva. Det handlar om att uppmärksamma, göra insatser och inte minst utvärdera och analysera. Detta behöver vi göra medvetet och regelbundet för att kvalitén ska bli så bra som möjligt. Lika är inte alltid rättvist, och precis som i skolan så gäller det att se till både individ och grupp, för att möjliggöra så stor utveckling som det bara går.

Att hitta ett lärande i så mycket, i vardagen, hela tiden, det är imponerande! Att väcka nyfikenhet och ta vara på all vetgirighet, alltid, hela tiden, det är imponerande. Alla ni hjältar i förskolan, NI är imponerande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar