Vad Kul!

Vad kul att just Du hittade hit! Tveka inte på att kommentera, reagera, tyck till och interagera! Jag ser fram emot att höra av dig!


måndag 10 februari 2014

Vänliga veckan

Läste att idag är första dagen på vänliga veckan. Läste också att det inte handlar om att uppmärksamma specifika, enstaka händelser som i sig skulle vara lite mer vänliga än vanligt, utan att det är ett utmärkt tillfälle att starta något positivt, och vänligt.

Jag har tänkt mycket på det positiva ledarskapet. Hur man som ledare med en positiv attityd och inställning som visar på möjligheter istället för svårigheter faktiskt kan betyda rätt mycket. Att se de små framstegen och inte alltid fokusera på stora områden/mål som ska förbättras, utan också kunna vara nöjd i vardagen. Att uppmärksamma individen för just det som han/hon gör, som betyder saker för laget, behöver inte betyda att det alltid är den som hörs eller syns mest som alltid ska uppmärksammas.

Men det som vi allmänt är dåliga på är att säga till folk i vår närhet att de ÄR bra eller gör bra saker. När sa du det till någon sist? Vi är duktiga och snabba på att uppmärksamma när folk gör mindre bra saker eller ingenting alls. I smått och stort. Tänkt om det vore lika självklart och naturligt att berömma som att kritisera!

Så, Vänliga veckan kan bli starten för oss alla. Ta för vana att uppmärksamma positiva saker och personer i din närhet. Säg det oftare för det lilla, än spara det till något större och bättre. Detta andra som vi allt för ofta siktar mot kanske aldrig blir verklighet om vi inte pushar, peppar och berömmer på vägen?!

Så; Tack Claes för att du låter mig gästblogga, ska bli himla kul. Du gör ett riktigt bra jobb kring opinionsbildning!
Tack Helena för att du berömde och peppade i samtalet tidigare idag! Du är en av dem i min vänkrets som är bäst på just detta!

Vänliga veckan har startat, nu låter vi den vara under lång tid framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar