Vad Kul!

Vad kul att just Du hittade hit! Tveka inte på att kommentera, reagera, tyck till och interagera! Jag ser fram emot att höra av dig!


söndag 30 mars 2014

Sommartid

Tycker kanske att klockan ringer lite tidigare än vad som känns OK en måndag som denna, men vad gör väl det? Väl framme på jobbet så möts man av glada leenden och ett "God morgon" från flera elever. Väl inne på skolan blir det kramar av de allra yngsta och morgonmöte med personalen så att vi har koll på det gemensamma under veckan som stundar. Vi konstaterar att inte alla har koll på den nya tiden och i skrivande stund droppar det inte några, aningens för sent...

Hörde på radion i morse om arbetsförmedlarnas situation i vårt närområde. De klaga på lite tid med "kund", förändringar som inte förankras, att de får göra väldigt mycket som inte egentligen anses vara deras arbetsuppgifter och framförallt att det sociala ansvaret tagit allt större del av deras vardag. Detta gjorde tyvärr att allt fler valde att sluta sina arbeten och söka sig till andra sektorer. Det som är väldigt tragiskt är att denna kvinna inte ens vågade gå ut med sitt eget namn och man hade förvrängt hennes röst, för hon var orolig över vad hennes chef/ledning skulle kunna vidta för åtgärder.

Det finns ingen arbetsplats eller organisation som är så fulländad att det inte kan bli bättre. Utveckling sker genom konstruktiv kritik bland annat. Diskussioner som ovanstående måste alla kunna föra med varandra för att också lösa problemen och arbeta tillsammans mot en bättre arbetsplats med schyssta villkor. Det slår mig också att detta mycket väl skulle kunna handla om skolan. Lärarna upplever precis samma saker som arbetsförmedlaren. Skolledarna upplever framförallt att man har alldeles för många anställda under sig, att budget i många fall går före mål och att det tas tid till massa annat som gör att man inte hinner med det pedagogiska ledarskapet.

Vi går mot sommartid och många längtar så klart efter semestern. Den där resan, eller den där kvällen tillsammans med vänner eller familj, men allra helst den där dagen utan krav, måsten och tider att passa. Inget är väl så skönt som att vakna utan väcklarklocka och vid titten ut genom fönstret konstatera att det verkar bli en fin dag idag. Frukosten äts i lugn och ro på altanen och dagens planer tar form. Kanske packas det en badväska och stranden blir målet, men det kan också bli en hemmadag med en god bok och lite lek i vattenspridaren.

Tycker egentligen att det här med att ställa om klockan två gånger om året är en ganska knasig idé, men med semester i sikte så kanske det där med sommartid inte är så dumt trots allt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar