Vad Kul!

Vad kul att just Du hittade hit! Tveka inte på att kommentera, reagera, tyck till och interagera! Jag ser fram emot att höra av dig!


onsdag 9 april 2014

Nu duggar det tätt

Förslagen om skolan duggar nu tätt, så även i dag när vårproppen presenterades från nuvarande styre. Visst var det fokus på skolan. Men jag saknar helhetsperspektivet. Vi pratar inte alls lika mycket om de andra delarna av systemet, förskola och fritids. Enskilda förslag presenteras utan att man tagit hänsyn till att andra delar av utbildningssystemet drabbas eller inte kompenseras. Hmm, jag tror väl ändå någonstans att det är viktigt att se just helheten. Helheten från förskola till högskola/universitet och vuxenutbildning. Helheten utifrån elevens hela dag, tex skola och fritids. Helhet utifrån att det också är oerhört viktigt med andra kompetenser i skolan utöver pedagogisk personal så som en väl fungerande elevhälsa. Helheten utifrån att det handlar om att se över innehållet i våra uppdrag för såväl den pedagogiska personalen som för skolledare. Helheten kan också bara levereras av professionen själva!

Förslagen kommer att fortsätta dugga tätt, valet är inte avgjort än på ett tag. Det som är positivt är ju att vi får upp våra frågor på agendan, vi måste dock också visa vilken väg vi ska gå och vad professionen tycker om vad som ska ske framöver. Vi måste ta tillbaka makten om tyckandet kring våra verksamheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar