Vad Kul!

Vad kul att just Du hittade hit! Tveka inte på att kommentera, reagera, tyck till och interagera! Jag ser fram emot att höra av dig!


onsdag 23 april 2014

Ledarskap och utveckling

Idag har mestadelen av dagen och även ganska sen kväll ägnats tillsammans med ledningsgruppen och en processledare från Lin Education. Tanken är att vi tillsammans ska ta fram en utbildningsplan, ett slags mål och kravdokument för vår kommande IKT-satsning som ska göras tillsammans. Det är så viktigt att tillsammans tänka högt och fritt kring vad, hur och varför? Vart vill vi komma och hur ska det gå till? Vad är din roll som ledare och vilka krav ställer du på din personal? Varför gör vi just detta på just detta viset, just nu? Vilka förväntningar finns i organisationen och hur skapar vi en nyfikenhet OCH trygghet. Ska vi göra det lite långsamt och smyga på, eller allt på en och samma gång?

Dels så har vi enligt mig en grym processledare i sig, men vi har också gemensamt vänt och vritt på begrepp och uttryck. Vi har blivit utmanade och ifrågasatta. Allt för att vi själva ska landa och äga det som sker. TACK!

Det är så häftigt, stimulerande, utvecklande och roligt att få vara del av en utvecklingsprocess som man själv tror mycket på. Jag är så glad över att vi tar ett helhetsgrepp kring molntjänster, konceptet På Riktigt, en dela-kultur och framförallt en IKT-satsning utifrån ett pedagogiskt perspektiv. Vi vill ju något med detta och vi ser att vi har möjligheter att utveckla vår verksamhet än mer med hjälp av digitala verktyg och processer, om vi gör det med en struktur och tydlighet.

Jag är också så himla nöjd att vi så självklart tänker från förskola till Åk 9 och i detta all personal. Här är personalen på fritids lika viktig som matematikläraren på högstadiet. Om det nu fanns en känsla i något annat ;) Bara ett exempel på helheten!

Vår resa har bara börjat men jag är en stolt rektor/förskolechef som med nyfikenhet, entusiasm och skräckblandad förtjusning åtar mig utmaningen att vara en aktiv part av den satsning vi nu står inför. Vi öppnar upp och vi breddar. Kollegiet finns inte längre "bara" på Nya Skolan och lärandet tar nya former i sociala medier och andra arenor. Det är bara vi själva som sätter gränserna, men jag lovar att vi ska utmana oss själva och varandra till att våga ännu mer, för det är vi och våra elever värda! Det kommer bli så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar