Vad Kul!

Vad kul att just Du hittade hit! Tveka inte på att kommentera, reagera, tyck till och interagera! Jag ser fram emot att höra av dig!


måndag 21 april 2014

Kompetensutveckling

I morgon är det dags för lärarna att ha en hel dag med kompetensutveckling. Under min egen tid som lärare så var det lite skräckblandad förtjusning över dessa dagar. Det fanns en tendens i en lite större kommun, att alla skulle göra samma saker, på alla skolor. Hmm, hur bra blev det? Visst var det politiska mål som skulle styra och uppdrag från förvaltningen likaså, men det är en förmån som lärarna har gentemot andra grupper, mer tid till kompetensutveckling. Och den ska vi vara rädd om! Det ska inte underskattas stunderna med kollegan i arbetslaget eller möjligheten till litteraturstudier, men vi ska inte bita oss själva i svansen genom att göra dessa dagar till städdagar eller flyttdagar eller ännu värre, kompbara dagar, då vi inte alls är på plats. Vilka signaler sänder det?!

Dock så är det viktigt att vi skolledare står upp för dessa dagars innehåll. Känner av vad som är på agendan och ligger rätt i tiden, styr lagom mycket mellan innehåll och egen tid etc. Det är ingen lätt ekvation och ibland känns det som att man balanserar på slak lina och hoppas det blir bra, men jag tror att morgondagen blir riktigt bra. Dels så behöver vi inte rätta oss efter alla andra, vi har vår agenda som vi förhåller oss till och planerar utifrån. Vi känner snabbt av hur vindarna blåser i personalgruppen och jag hoppas och tror personalen upplever en balans i dessa dagar I morgon kommer vi starta med det så viktiga kaffet och smörgåsen och tid till att prata om den lediga veckan och påskfirandet. Sedan är vi redo för att hela förmiddagen ägna oss åt Nya Skolans kommande satsningar på IKT tillsammans Lin Education, det kommer bli så bra! Lunch äter man på egen hand och eftermiddagen styr man tillsammans med sina kollegor i arbetslaget och vi är snart i hamn med första arbetsdagen efter långledigheten.

En viktig dag! En kompetensutvecklingsdag! Den tar vi vara på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar